Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2006 21:24 - FoxMail - mail клиент
Автор: poems Категория: Технологии   
Прочетен: 1690 Коментари: 0 Гласове:
0



FoxMail – нещо повече от mail клиент

Без съмнение електронната поща е една от най-използваните услуги в интернет. Това е така поради бързината на изпращане на информацията и ниската й цена. Много популярни у нас са web базираните пощи. Повечето от тях са напълно безплатни и могат да се ползват от всеки компютър, без да се налага да имате собствен. Повечето от бизнес потребителите, а и някой домашни потребители използват POP3 пощи. Не всички такива обаче са безплатни, макар че съществуват и изключения. При POP3 пощите е характерно, че трябва да използвате mail клиент, чрез които да четете и изпращате съобщенията. Разбира се както повечето от вас са забелязали всички версии на Windows имат интегриран mail клиент – Outlook Express. Аз обаче ще ви предложа друга безплатна алтернатива, която не отстъпва по-нищо на Outlook-a и даже има още няколко “екстри”.
Ако все още не се сещате говоря за програмата FoxMail. Тя е създадена в Китай, където е доста разпространена (три милиона потребители). Напълно безплатна е и можете да си я изтеглите от htttp://download.bg или да я намерите в диска към списанието. Инсталацията й минава безпроблемно, като последната версия работи и под XP. След стартиране в systray-a се добавя иконата на програмата, чрез която можете да я визуализирате по-късно.

image

Както вече забелязвате, интерфейсът е подобен на този на Outlook. И тук е използвано познатото ни разделение на работната площ, при което имаме дърво с кутиите и папките в тях, поле с данни за писмата, поле за визуализация на избрано писмо и указател. Е да, по това ще кажете че двете програми са еднакви. За това ще започна направо с предимствата на FoxMail.

Настройки Мога смело да заявя, че тука те са много по-опростени от тези при Outlook. Още при първото стартиране ще ви се наложи да настроите клиента, и ще се убедите че не е толкова трудно.
image

По време на работа можете да промените настройките от менюто Options->Active Account….
В лявата част ще видите иконки отговарящи на разделите от опции, а в дясно възможностите за настройка. В най-общи линии те са следните:
• Personal – тук се въвеждат името, организацията и mail-a на потребителя (вашите данни)
• Mail Server – тук се въвеждат адресите на POP3 и SMTP сървърите, логин-а и паролата за пощата.
• Send/Receive – това са настройки за изпращане и приемане на писмата: формат на изпращане, изтриване от сървъра, интервал между автоматичните проверки и някой други глезотийки 
• Other POP3’s – ако ще ползвате FoxMail за проверка на повече от една пощи, тук трябва да въведете данните за останалите кутии.
• Font&View – това служи за настройка на шрифтовете и интерфейса.
• Label – към всяко писмо можете да прикачите етикет който да подсказва темата му. Има 7 такива етикета, чиито имена можете да сменяте от тука.
• Templates – определяте формата на писмата с които отговаряте и готовите шаблони.
• Network – избирате вида на интернет връзката и настройките ако ползвате Dual-up.

Filter Manager image

FoxMail разполага с много добро филтриране на писмата. Можете много точно да определяте критериите за филтриране и имате голям избор от действия с писмата-
изтриване, преместване, копиране, препращане, автоматичен отговор, избиране на етикет, звук, показване на информационно съобщение, стартиране на друга външна програма. Filter Manager можете да стартирате от менюто Account -> Filter Manager.

Remote Mailbox Manager Това е уникален инструмент, чрез който имате възможност да прегледате info за писмата, без да ги теглите на собствения компютър. Така ще се предпазите от заразени писма и спам. Ако дадено писмо не ви хареса просто го изтривате още докато се намира на сървъра или не го теглите.
image

Разбира се, не може да прочетете цялото писмо, а само така наречения header, който включва информация за подателя, датата и часа на изпращането и сървърите, през които е минало писмото, но и това е достатъчно да прецените дали писмото е оригинално

Освен всичко казано до тук, ще добавя и още. Адресна книга изцяло съвместима със стандартния Windows указател, Outlook, Netscape mail и Eudora, бутон в MS Word за изпращане на създаден вече документ, голям избор от готови шаблони за писма за всякакви случаи и възможност за изпращане на SMS. Убеден съм, че след първите няколко писма ще забравите завинаги други mail клиенти.



Тагове:   mail,   клиент,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: poems
Категория: Хоби
Прочетен: 2573377
Постинги: 151
Коментари: 875
Гласове: 730
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930