Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2006 11:18 - К'во става, шефе?
Автор: poems Категория: Хоби   
Прочетен: 6740 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.11.2006 11:25


image        

Бъгс Бъни
е измислен антропоморгичен сив заек, който се появява в Looney и сериите Merrie Melodies, продуцирани от Уорнър Брос., и е един от най-познатите герои, реални или не, в света. Според биографията му, той е "роден" през 1940 в Бруклин, Ню Йорк и е продукт на много бащи: Бен "Бъгс" Хардауей (който създал прототип на героя, наречен Щастливият заек през 1938 година за филма "Porky"s Hare Hunt"), Боб Клампет, Текс Авери (който развил личността на Бъгс Бъни през 1940), Робърт МакКимсън (дизайнер на Бъгс Бъни такъв, какъвто го знаем днес), Чък Джоунс и Фритц Фреленг. Според Мел Бланк, първият актьор, дал гласи си на заека, акцентът на заека е еднаква комбинация от някой от Бронкс и някой от Бруклин
image


Личност:

Той е запомнен с фразата си "Ъъ, (звук от дъвчене на морков), к"во става, шефе?" (В оригинал - "Eh, (carrot chewing sounds) ... what"s up, doc?") и със своите вражди с Елмър Фъд, Йоземит Сам, Марвин Марсианеца, Дафи Патока, Вещицата Хазер, Роки и Мъгси, Уайл Е. Койота и още много други. Почти винаги Бъгс е победителят в тези конфликти, защото това му е в кръвта. Това е особено очевидно във филмите, режисирани от Чък Джоунс, който обича да изправя "победители" срещу "загубеняци." Притеснявайки се, че публиката може да загуби симпатиите си към нападател, който винаги печели, Джоунс намерил съвършения начин да направи Бъгс симпатичен във филмите, като карал противниците на зайчето постоянно да го бият, измамват и заплашват по някакъв начин. Така раздразнен, Бъгс често ще изговори провлечено: "Разбира се осъзнаваш, че ТОВА означава война!" или в оригинал - "Of course you realize, "DIS means war!" и публиката му дава тихото си съгласие да причини опустошението, заслужил правото си да отвръща на удара и/или да се защитава. Други директори като Фритц Фреленг карат Бъгс да помага на другите, които са в беда. Но когато той срещне други герои, които са победители, като Сесил Костенурката например, неговият рекорд е по-скоро некадърен; самоувереността му се склони да работи срещу него.

Бъгс Бъни има някои сходства с фигури от митологията и фолклора, като Бр"ер Заека или Ананси, и може да бъде разгледан като модерен мошеник. От тази гледна точка, неговото повтарящо се измамно облекло на жена може да има логика, защото има ясното намерение да измами неговите нещастни жертви в любовни авантюри или да се държи така, че нищо не е станало.

Бъгс или Бъгси като прякор означава "луд"

image

Крилати Фрази:
"Eh... what"s up, doc?"
"Of course you realize, this means war."
"I knew I should have taken that left toin at Albuqoique."
"Ain"t I a stinker?"
"What a maroon."
"He don"t know me very well, do he?"
"What"s cookin doc?"

Тоя заек е велик,толкова е стар но все още ме разсмива,отдолу едно готино епизодче !






Гласувай:
0



1. анонимен - Крутой форум для женщин
23.10.2012 21:30
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=184">здесь</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru/ – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: poems
Категория: Хоби
Прочетен: 2572853
Постинги: 151
Коментари: 875
Гласове: 730
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930