Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2006 10:17 - Дядо Коледа вече не е това което беше.
Автор: poems Категория: Хоби   
Прочетен: 2204 Коментари: 2 Гласове:
0



Дядо Коледа вече не е това което беше. Измислени герои се борят за богатства

image
Дядо Коледа отпадна от класацията на списание "Форбс" за петнадесетте най-богати измислени герои. От икономическото издание обясняват, че все още смятат веселия старец за безкрайно богат, но са го свалили от класацията, защото тази година буквално са били засипани от гневни писма на малки дечица, които твърдят, че Дядо Коледа съществува.

Вместо него на първото място тази година се класира предприемачът Оливър "Деди" Уорбъкс (Oliver "Daddy" Warbucks) – герой от филма "Little Orphan Annie"

Богатствата на Дядо Коледа се обясняват с огромната елфска сила, която е впрегнал в производството на над 700 милиона играчки. Експерти от "Форбс"  са изчислили, че тези играчки имат пазарна стойност над 14 милиарда долара. Критиците обаче твърдят, че елфите работят дълги часове при минимално плащане и  рискови условия. При това белобрадият старец отказвал да дава на работниците си каквито и да било здравни компенсации и инатливо упорствал фабриката му за играчки да остане на Северния полюс, където правителствения надзор е невъзможен. В хипотетичен разговор Дядо Коледа изтъква съвсем разумно оправдание: "Елфите са безсмъртни, за какво са им здравни компенсации?“.

image
Чичо Скрудж - мултимилионер в света на измислените герои

Без значение дали богатството му е честно спечелено, дали експлоатира елфите и т.н., Дядо Коледа ще си остане единственият и най-обичан измислен герой. Всяка година милиони деца ще чакат именно той да ги зарадва в празничната нощ.

Въпреки всеобщата любов,  на която веселият старец се радва, тя не е достатъчна, за да му помогне да се нареди в класацията за най-богати измислени герои на едно от най-елитните списания "Форбс".

В отсъствието на щедрия старец Оливър Уорбъкс еднолично оглави класацията за най-богати измислени герои с 36.2 милиарда долара. Първенецът е бивш генерал от армията на САЩ, който след пенсионирането си става предприемач. Световното военно положение в момента, особено ескалиращите конфликти в Ирак и Афганистан, са идеален източник на пари за бизнесмена. В момента Уорбъкс е най-големият производител на  консумативи и оръжия за масово унищожение, както и на котешка храна. Продължава обаче и благотворителната дейност на предприемача. В момента той основава фонд за бедните в Африка заедно с рок-певеца Боно (Bono) от U2.

Всичко това се случва благодарение на богатата фантазия на хората, които изготвят класацията. Действията на измислените герои, включително и трупането на богатства, са напълно в сферата на хипотезите: какво биха направили и как биха вложили фикционалните си богатства тези персонажи.

След лидера в класацията в богаташкия чарт се нареждат патици, магьосници и обикновени хора, включително един водопроводчик.

Второто място се заема от Чарлз Монтгомъри Бърнс (Charles Montgomery Burns), собственик на атомната електроцентрала в анимационния сериал "Семейство Симпсън", чиито авоари са изчислени на 16.8 милиарда долара. След него се нарежда Чичо Скрудж (Scrooge McDuck), известният паток-милионер от анимациите на Disney, с 10.9 милиарда долара. Следват Ричи Рич (Richie Rich),  Джет Клампет (Jed Clampett) и Г-н Монополи (Mr. Monopoly).

По средата на класацията, на седмо място, се намира незабравимият Брус Уейн (Bruce Wayne), по-известен като Батман. Той успява да заеме място в тазгодишната класация на най-богатите в света на фикцията, след като продава едно от изобретенията си на правителството, за да може държавата да се бори с нападението от извънземни.

Следващите няколко места се заемат от всякакъв вид странни същества, които според списание "Форбс" трупат богатството си  в паралелния свят на измислените герои.

На осмо място тази година се е закотвил Тони Старк (Tony Stark), наследник на могъща империя, познат на публиката като "Iron Man".

След него с 2.8 милиарда долара се нарежда принц Абакалики от Нигерия (Prince Abakaliki of Nigeria).

На почетното десето място застава Търстън Хауел III (Thurston Howell III), главният герой от сериала на CBS "Островът на Гилигън" (Giligan"s Island).

След него идват Уили Уонка (Willy Wonka) - собственик на фабриката от "Чарли и шоколадовата фабрика", Лусиус Малфой (Lucius Malfoy) - злият магьосник от "Властелинът на пръстените", Тони Монтана (Tony Montana) - наркодилърът от филма на Браян Де Палма "Белязаният".

Последен в класацията се нарежда водопроводчикът Марио (Mario). Това не е никой друг, освен героя от световноизвестната електронна игра Super Mario. Той си поделя 15-тото място  с търсачката на силни  усещания Лара Крофт (Lara Croft). Те притежават "само" по 1 милиард долара. Фактът обаче, че италианският водопроводчик е новопостъпил в престижната, класация му дава възможност да се изкачи нагоре.

Необичайната ежегодна класация на списание "Форбс" се провежда от няколко години насам. Всъщност тя е едно съвсем отговорно начинание, в което са включени световно известни персонажи. Подреждането на 15-те най-богати измислени герои се базира на сравнение на техните несъществуващи богатства. Участниците се класират, след като техните богатства от телевизионния или киноекран се преизчисляват в реалния живот. Съставителите на класацията са си направили труда да изчислят какво би било богатството на всеки един от героите, ако той боравеше с истински пари в реални свят.

Все пак, въпреки че Дядо Коледа отпада от класацията на най-богатите, той със сигурност остава най-популярният и обичан измислен герой. Популярността му, а вероятно и богатството му, растат главоломно с наближаването на Коледните празници.



Тагове:   дядо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hady - о.О
06.12.2006 18:23
Интересно, но с грешки... Луциус Малфой е отрицателен герой, черен магьосник, зъл маг или както там искате... в "Хари Потър".
цитирай
2. poems - Съжелявам за грешката, макар че не е ...
06.12.2006 20:07
Съжелявам за грешката,макар че не е моя,защото постинга го публикувах от News bg ,както и да е благодаря за вниманието надявам се постинга да ти е харесал !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: poems
Категория: Хоби
Прочетен: 2567131
Постинги: 151
Коментари: 875
Гласове: 730
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031