Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2006 08:47 - Smart Phone
Автор: poems Категория: Хоби   
Прочетен: 1040 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2006 08:57


 

imageOk, нека да изясним някои термини. Smart Phone не е просто един по-голям телефон, който има голям екран и календар помнещ поне 3 години назад и 20 години напред. За да си спечели името Smart Phone, един телефон трябва да съдържа доста функционалности. Но не си мисли, че колкото повече – толкова по-добре. 

Според проучване на Motorola над 65% от потребителите на мобилни телефони, смятат повечето функционалности за излишни. Не само, че не им вършат абсолютно никаква работа, но усложняват навигацията в менютата. Затова в момента Motorola мислят как да въведат телефони с избираема степен на сложност, която всеки потребител сам да определя. (Примерно: Начинаещи – тези които искат само да говорят и Напреднали – тези които не могат да живеят без своя хронометър или валутен калкулатор) 

Да се върнем на Smart Phone. Ако искате да си купите един и имате нужда от него – то това са функциите, задължителни за всеки себеуважаващ се производител: 



Огромен екран 

Какво значи огромен? Ами за тези като мен, които не им се налага да ползват Smart Phone – това е екран, който като го видят си казват: А как да го сложа в джоба си? 

Все пак за разумна ширина можем да наречем екран около 5 сантиметра.


Touch Screen
 

В морето от икони и функции, почти е невъзможно да използваш клавиши или джойстик, за да намериш това, което ти трябва. Можеш да използваш и пръста си (но това май става само ако си спокоен и имаш доста търпение). Един голям недостатък на Touch Screen e това, че са много нежни и се замърсява работната площ бързо. Тези от вас, които използват Laptop без допълнителна мишка ще ме разберат. 

Най-големия недостатък на Touch Screen телефоните е, това че са ви необходими 2 ръце за да проведете дори един разговор. В едната държите писеца, а с другата придържате здраво скъпия апарат



Клавиатура 

Пак хората с малки ръце имат предимство. Стандартизирането на клавиатурите от Black Berry моделите, спомогна за това производителите на телефони да ги вграждат във почти всеки нов модел. Колкото и удобна да е една клавиатура, трябва да отбележа факта, че клавиятурите правят телефона огромен. 




Bluetooth 

Добре тук и аз мога да се похваля, че го използвам non-stop. Повечето хора си мислят, че Bluetooth технологията се използва за hands free в колата единствено. Това не е вярно, особено ако имаш и използваш телефона си на максимум. Според мен най-полезното приложение на Bluetooth технологията е синхронизацията на календара ми и списъка с контактите. Срещите ми за деня, приятелите и партньорите ми винаги са синхронизирани между GSM-а ми и компютъра. 




Wi-Fi връзка 

imageТук става интересно. Отивате в сграда, където има Wi Fi Spot и се връзвате към Интернет. След това си пускате Skype Mobile  и готово – говорите почти за без пари. Не знам как ще реагират мобилните оператори на тази заплаха. 



Памет

Тук както за вградената памет в телефона, така и за различните слотове за допълнителни карти важи правилото - колкто повече, толкова по-добре. Статията


Статията надписа Ангел Цветков .Ако се интересувате за още по тази тема посетете  MobileBulgaria.com и O-connect.com, където ще намерите цялата ви необходима информация. Отдолу ще видите пример за един смарт телефон.

Ако блога ви е харесал гласувайте




Тагове:   phone,   Smart,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: poems
Категория: Хоби
Прочетен: 2575224
Постинги: 151
Коментари: 875
Гласове: 730
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930